« Terug

Voetreflexologie praktijk open of dicht?

corononavirus-voetreflexologie-praktijk-open-of-dicht

De afgelopen dagen heb ik nagedacht over wat ik zou gaan doen met het open houden of sluiten van mijn praktijk. Die vraag stellen ook veel van mijn collega’s.
Aan de ene kant ben ik trots op het feit dat veel van mijn cliënten niet meer ziek worden of minder snel ziek en met minder heftige symptomen. Ik zie mijn voetreflexbehandelingen dan ook als een lichtpuntje, een moment van ontspanning en een behandeling die preventief werkt. Mijn doel is dat mijn cliënten niet of nauwlijks meer bij de dokter hoeven te komen.
Zelf heb ik of mijn gezin vrijwel nooit wat en er zijn meer die denken, ik ben nooit ziek dus voor mij zal het wel meevallen. Maar dat gezegd hebbende, ik kan wel een drager zijn van het virus.
Ik sta door mijn beroep in direct contact met mijn cliënten, al zit ik meestal alleen aan het voeteneind. Ik ben in fysiek contact met ze en afstand van 1 tot 2 meter is niet mogelijk. Het virus kan ik hierdoor alsnog makkelijk overdragen ook al vertoon ik zelf tot op heden geen enkel symptoom.
Daarom heb ik besloten in ieder geval de komende twee weken geen behandelingen te geven en geen cursus, maar dit zou nog wel eens langer kunnen duren. De cursus van eind maart zal verplaatst worden naar een andere datum.
De meeste mensen zijn bang om het virus te krijgen. Om je dit in te beelden terwijl je zelf gezond bent, is door je voor te stellen dat je het virus wel bij je draagt en dat je daarop je gedrag moet aanpassen zodat je het niet overdraagt. Ga niet bedenken hoe je het virus niet kan krijgen, maar denk na over hoe je je levensstijl kan aanpassen zodat je het niet overdraagt op een ander. Als voetreflexzone therapeut zie ik het ook als mijn taak om het virus niet verder te verspreiden. Door deze verantwoordelijkheid serieus te nemen en dit besluit te nemen (want ik ben me ook bewust van de financiële gevolgen) vind ik dat wij als therapeuten onze solidariteit en ondersteuning tonen aan de verzorgers, verpleegkundigen, artsen etc die aan de frontlinie staan en veel moeilijkere beslissingen moeten nemen de komende weken nu in Brabant code rood in de ziekenhuizen geld.
“Deze sociale isolatie is geen daad vanuit paniek of angst, maar een daad van liefde” Dr Dan Suan.

Ik zal alle afspraken de komende tijd uit de agenda halen en zal je weer benaderen als ik het veilig acht om weer te gaan behandelen.

Overigens heb ik al van meerdere mensen een mail of bericht ontvangen met de vraag of ze mijn tekst mogen delen of delen van mijn tekst mogen gebruiken.
Jazeker, luidt mijn antwoord.