Laden Cursussen

« Alle Cursussen

Babyreflexologie voor professionals

babyreflexologie-cursus-opleiding

7 juni // 10:00 - 16:30

€150

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Baby- en peuterreflexologie voor professionals, 27, 28 en 29 november 2020 in Drachten
150,00
0 beschikbaar
Uitverkocht

Babyreflexologie voor professionals

Leer in drie dagen hoe je babyreflexologie kunt toepassen en help vele kwaaltjes van baby’s verlichten. De eenvoudige technieken voor het geven van ontspanning, de verlichting van obstipatie, krampjes, slapeloosheid en verkoudheid gaan een levenlang mee en zijn daardoor ook van toepassing op oudere kinderen en volwassenen.

babyreflexologie-cursus-opleiding
De babyreflexologie cursus-opleiding van Floor Tuinstra is goedgekeurd door de Federale Raad van Vroedvrouwen in België, de VNRT, de FAGT

Voor wie is baby- en peuterreflexologie voor professionals geschikt

Ben je werkzaam in de kraamzorg, als kinderpsycholoog, als kinderfysiotherapeut, als voetreflex therapeut, op de afdeling neonatologie of de kinderafdeling in het ziekenhuis, het consultatiebureau, in de kinder tuina en acupunctuur, als babyshiatsu masseur, op een kinderdagverblijf, als babymassagedocent, als baby gebarentaal instructeur en lijkt het je leuk om deze kennis toe te gaan passen in jouw praktijk? Dan is deze dag een mooie aanvulling op je kennis.

Reflexologie speciaal voor baby’s en peuters

De technieken zijn oorspronkelijk ontwikkeld om (meer) verbondenheid te creëren, maar over de jaren heen bleek het ook te helpen bij vele klachten en symptomen van de baby’s. Babyreflexologie is een natuurlijke, niet-invasieve en eenvoudige manier om een baby te behandelen door middel van milde reflexzone therapie.

Babyreflexologie kan overal worden toegepast

De verzachtende vorm van baby voetmassage met vingertoppen en druk van de duim, is speciaal ontwikkeld voor baby’s. De rustgevende behandeling kan aan de behoeften van de baby worden aangepast en duurt meestal slechts twee tot 5 minuten. Bovendien kan de behandeling makkelijk overal worden toegepast. Zowel thuis, in de supermarkt of op reis. Om die reden en omdat het zo praktisch is, wordt deze vorm van massage vaker naderhand toegepast door ouders dan babymassage.

Symptomen die verlicht kunnen worden door babyreflexologie:

Het biedt alle voordelen van een niet-invasieve en medicijnvrije natuurlijke therapie. De gebruikte technieken hebben tot doel het immuunsysteem te versterken en verlichting te brengen bij o.a.:

 • Obstipatie baby
 • Krampjes baby
 • Harde ontlasting baby
 • Winderigheid baby
 • Betere voedingsopname en toename van gewicht bij te vroeg geboren baby’s
 • Astma
 • Reflux
 • Neusverkoudheid
 • Huidproblemen
 • Oorpijn
 • Klachten bij tandjes krijgen
 • Slecht doorslapen van je baby
 • Slecht inslapen van je baby

Inhoud van de cursus

Babyreflexologie

 • Wat is het verschil tussen babyreflexologie en babymassage
 • De voordelen van babyreflexologie
 • Elementen van verbondenheid
 • De BB (baby bepaalt), op welk moment kun je een baby het beste masseren?
 • Welke olie er wordt gebruikt voor baby’s
 • Hoe laat je een baby weten dat je gaat masseren, hoe vraag je om toestemming?
 • 3 gethematiseerde voetreflex massages inclusief kaarten voor baby’s

Aan de slag met babyreflexologie

Wil je graag baby’s en kinderen gaan behandelen of wil je graag ouders laten zien hoe een baby voetreflexmassage werkt? Op de lesdag zelf oefenen we op elkaar. Mocht je moeite hebben dat er iemand aan je voeten zit dan kun je dit van tevoren doorgeven, hier wordt rekening mee gehouden.

Wie kan er deelnemen aan de cursus babyreflexologie?

De cursus is geschikt voor voetreflexologen en professionals die met baby’s werken (denk aan fysiotherapeuten, babymassagedocenten, kraamverzorgers, verloskundigen, acupuncturisten, osteopaten of professionals die met deze specialiteit willen gaan werken.

Opleiding door de eerste babyreflexoloog van Nederland

De opleiding babyreflexologie wordt gegeven door de 1e gecertificeerde babyreflexoloog van Nederland, Floor Tuinstra. Tevens is zij de auteur van Reflexologie voor baby’s, masseer de kwaaltjes van je kindje in 1 minuut weg. Naast babyreflexologie geeft zij voetreflex behandelingen voor volwassenen, babymassage, kinder tuina en advies op het gebied van baby voeding gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde.

Accreditatie van de opleiding babyreflexologie

De cursus wordt geaccrediteerd door de VNRT,  en de Federale Raad voor de Vroedvrouwen (België).

Reacties van een moeders die de cursus babyreflexologie voor ouders hebben gevolgd

“Iedere kraamverzorgster zou dit moeten weten”.“Ik heb zowel een babymassage als een babyreflexologie opleiding gevolgd en de babyreflexologie gebruik ik dagelijks, soms wel tweemaal per dag, omdat het zo makkelijk is toe te passen”.

Programma babyreflexologie voor professionals

Van 10:00u tot 16:30u

Kosten en wat is er inbegrepen?

De kosten voor de cursus bedragen in totaal € 150,-. Er is thee aanwezig op de locatie. Je krijgt vooraf een digitale hand out toegestuurd van de cursus. Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal certificaat van deelname. Je kunt je nu alvast opgeven.

Zelf meenemen

Het boek: Reflexologie voor baby’s, masseer de kwaaltjes van je kindje in 1 minuut weg is onderdeel van de literatuur voor de cursus. Je kunt dit vooraf aanschaffen via de webshop door op de link te klikken of op de dag zelf. Neem sowieso lunch en een handdoek, pen en papier mee.

Schrijf je hier in

Via deze link kun je je inschrijven voor de curus.

Gegevens

Datum:
7 juni
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
€150
Cursus Categorie:
Cursus Tags:
, , , ,

Organisator

Floor Tuinstra Reflexologie
Telefoon:
+31(0)6-47330498
E-mail:
info@floortuinstra.nl
Site:
www.floortuinstra.nl