« Terug

Primeur in Nederland, de eerste cursus babyreflexologie voor ouders en grootouders

babyreflexologie-voetreflex-therapeuten

babyreflexologie-cursus

Babyreflexologie, een direct verlichtende techniek bij krampjes en slaapproblemen in 3 lessen van 1 uur

De cursus start 31 oktober om 14:30 in het Haags Yogacentrum in het Bezuidenhout in Den Haag.

Reflexologie speciaal voor baby’s

Babyreflexologie is een zachte stijl van reflexologie die wordt toegepast op baby’s van 4 weken tot peuters van 3 jaar. De technieken gaan een leven lang mee en zijn een handig hulpmiddel om de baby te kalmeren, krampjes te verlichten en een gezond slaappatroon te bevorderen. De cursus babyreflexologie voor ouders wordt gegeven door de eerste gecertificeerde babyreflexoloog van Nederland, Floor Tuinstra.

Babyreflexologie kan overal worden toegepast

Babyreflexologie is een leuke, natuurlijke manier om je baby te behandelen en om een liefdevolle band te bevorderen. Het is een rustgevende behandeling die slechts twee tot hooguit 5 minuten duurt, en die gemakkelijk kan worden toegepast, niet alleen in de thuissituatie maar ook onderweg, bij het boodschappen doen, bij het reizen, enz.

Gezondheidsvoordelen babyreflexologie

Het biedt alle voordelen van een niet-invasieve en medicijnvrije natuurlijke therapie. De gebruikte technieken hebben tot doel het immuunsysteem te versterken en verlichting te brengen bij krampjes, lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, en kinderziektes zoals oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes, enz.

Voor ouders en grootouders

De verzachtende vorm van massage met vingertoppen en druk van de duim, is speciaal ontwikkeld voor ouders om aan baby’s op hun voeten, en aan peuters tevens op hun handen te geven. De behandeling kan aan de behoeften van het eigen kind worden aangepast. De cursus is ook een leuke manier voor grootouders om de band met hun kleinkind te versterken.
Studies hebben aangetoond dat baby’s en jonge kinderen snel positief reageren op reflexologie. Omdat baby’s ervan houden dat hun voeten worden aangeraakt, is het een heerlijke manier om ze te kalmeren.

Reactie van een moeder die de cursus heeft gevolgd “ik heb zowel een babymassage als een babyreflexologie cursus gevolgd en de babyreflexologie gebruik ik dagelijks, soms wel tweemaal per dag, omdat het zo makkelijk is toe te passen”.
Kijk voor meer informatie over babyreflexologie op de volgende pagina’s Babyreflexologie, de opzet van de cursus en data en locatie of bel Floor Tuinstra op 06-47330498 of kijk op de website van het Haags Yogacentrum.