« Züruck

Is reflexologie het nieuwe medicijn voor onvruchtbaarheid

reflexologie-als-medicijn-voor-vruchtbaarheid

https://www.dailymail.co.uk/health/article-20980/Is-reflexology-new-cure-infertility.html

 

Onvruchtbaarheid kan een emotioneel uitputtend , maar niet te spreken duur , aandoening.
Maar volgens een groeiend aantal mensen , de sleutel tot het overwinnen van het probleem voor veel paren kunnen veel eenvoudiger dan ze denken te zijn – dankzij reflexologie .
Een toenemend aantal vrouwen beweren deze populaire vorm van voetmassage heeft hen geholpen zwanger te worden. Nu een medische studie gestart om te ontdekken of de beweringen waar zijn .
Reflexologie is een traditionele geneeswijze uit de oude Egyptenaren en Chinezen , gaat manipuleren van drukpunten in de handen en voeten en wordt vaak gebruikt om menstruatiepijn , hoofdpijn , sinus -en rugklachten , alsmede de effecten van chemotherapie verlichten.
Beoefenaars beweren de zolen van de voeten zijn een minikaart van de binnenkant van het lichaam en worden gekoppeld aan onze inwendige organen en systemen , inclusief de eileiders en eierstokken . Door het masseren van verschillende punten op de voeten therapeuten beweren dat ze kunnen energiebanen deblokkeren in het lichaam en helpt zo het lichaam om zijn natuurlijke evenwicht te hervinden en zichzelf te genezen .
Een aantal punten op de voet worden geassocieerd met een vrouw eierproductie en door het manipuleren van deze gebieden reflexologen beweren dat ze kunnen de onevenwichtigheden die de zwangerschap kunnen belemmeren corrigeren.
Het meest recente onderzoek , een twee jaar durende klinische studie bij de IVF- eenheid bij Derriford Hospital in Plymouth ,
is het geesteskind van reflexologist Jane Holt . Ze benaderde de unit na 13 van de 23 vrouwen die ze behandeld met een bereik van vruchtbaarheidsproblemen viel vorig jaar zwanger .
Beccy Wellington , 34 , een extra verpleegkundige , van Kingsbridge , in Devon , is ervan overtuigd dat haar reis om Jane te zien in november 1999 resulteerde in de geboorte van haar zoon Luke , die nu vijf maanden oud .
‘We hadden geprobeerd voor een baby voor iets meer dan een jaar en was begonnen om te kijken naar andere manieren die me zou helpen zwanger te worden wanneer iemand aanbevolen reflexologie , ‘ zei ze.
‘ Ik had vier behandelingen en was zwanger binnen drie weken . Ik ben ervan overtuigd dat de reflexologie kreeg mijn lichaam in goede staat verkeren , zodat ik klaar om zwanger was . Ik voelde me ook tien keer beter , positiever en een stuk gelukkiger in mezelf . ‘
‘ Ik ging er met een open geest , maar was totaal geschokt mezelf zwanger te vinden zo snel, ‘ zei ze. ‘ Ik zou het zeker aanraden aan andere vrouwen reflexologie proberen . Het is misschien niet voor iedereen , maar het werkte voor mij en het is het proberen waard . ‘
Jane Holt , een reflexoloog voor 12 jaar , zegt een vrouw die ze geholpen had geprobeerd zwanger te raken voor 20 jaar.
‘ Onvruchtbaarheid is een complex probleem en ik denk dat vaak wat nodig is, is iets dat het systeem geeft een beetje een kick start en dat is wat reflexologie kan doen , ‘ zei ze.
‘ Tenminste geeft deze vrouwen de mogelijkheid om iets anders te proberen , terwijl ze gaan door het ziekenhuis procedures en zelfs als het werkt voor een aantal van hen is dat een bonus . ‘
Cathy Shipton , die speelt verpleegster Duffy in de BBC tv-serie Casualty , wordt er ook van overtuigd dat reflexologie op de set van de show in Bristol hielp haar om zwanger te worden .
Ze had geprobeerd om een baby te krijgen voor vier jaar, maar vier maanden na het hebben van twee keer per week reflexologie sessies zij werd zwanger .
In de nieuwe studie , zullen 150 vrijwilligers worden aangeboden reflexologie in plaats van de vruchtbaarheid geneesmiddel clomifeen , die meestal wordt gebruikt om de ovulatie te induceren . Dit medicijn werkt bij ongeveer 70 procent van de patiënten , maar belangrijkste nadeel van het geneesmiddel is kan de kans op een meervoudige zwangerschap te vergroten .
De vrijwilligers krijgen elk acht behandelingen over een periode van 2-3 maanden . Om de proef te worden uitgevoerd in een wetenschappelijke manier , zullen de patiënten en ziekenhuispersoneel niet weet of waar reflexologie of een ‘ dummy ‘ versie heeft gekregen . Alleen de reflexologist zal weten wie de echte behandeling heeft gehad .
Een op de zeven koppels kampt met onvruchtbaarheid . Vorig jaar werd de Plymouth IVF -eenheid zag meer dan 900 patiënten. Dertig procent van deze waren niet de productie van eieren .
Het ziekenhuis heeft al het gebruik van acupunctuur pionier – het inbrengen van fijne naalden in het lichaam om energie kanalen te deblokkeren – in de zwangerschap en biedt het routinematig aan vrouwen die zouden kunnen profiteren .
Dr Jonathan Heer , klinisch docent in de reproductieve geneeskunde in het ziekenhuis, is het coördineren van de nieuwe proef .
‘Op dit moment is er geen bewijs om te zeggen of reflexologie werken of niet , ‘ zei hij . ‘ Hoewel er verschillende meldingen van patiënten bij wie het heeft gewerkt , is dit niet voldoende bewijs om haar in staat om routinematig te bevelen . “