Zwangerschapsreflexologie

Voetreflexmassage tijdens je zwangerschap

Een voetreflex behandeling als je zwanger bent, kan een moment van rust en ontspanning bieden. Maar wat dacht je van verlichting bij maagzuur, slapeloosheid, obstipatie, oedeem, weeën opwekken, hoge bloeddruk (milde) rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, beginnende zwangerschapsdiabetes en een (terugkerende) blaasontsteking? Allemaal klachten en problemen waarbij een voetreflexmassage kan helpen tijdens de zwangerschap. Maar denk ook aan verbeterd lactatie vermogen na de zwangerschap. Uit onderzoek is gebleken dat voetreflex behandelingen tijdens de zwangerschap een betere en snellere lactatie opname teweeg brengen.

Ervaringen met voetreflexmassage van cliënten die zwanger zijn

Anne – 38,5 weken zwanger

Anne kwam langs om weeën op te weken maar met 38 weken zwangerschap kun je niets beloven. Het kindje komt wanneer het er zelf klaar voor is. Een week na de behandeling ontving ik een mail:
Hai Floor, een dag na de behandeling is onze dochter Christine geboren. Ik wilde het je toch even laten weten!! Groetjes Anne

Emma – 40 weken en 3 dagen zwanger

Emma kwam langs voor de ontspanning en mocht de bevalling hiermee gestimuleerd worden dan zou dat mooi zijn. Ze vond de behandeling zelf heerlijk ontspannend, nog diezelfde avond kwam de bevalling op gang. Twee dagen later ontving ik het volgende smsje:
Dag Floor. We hebben zeker wat gemerkt :D. ’s Avonds om 24:00u is de bevalling begonnen en om 6:11u is onze gezonde zoon Mees geboren. Voor hetgeen jouw behandeling heeft bijgedragen hieraan zijn we je enorm dankbaar! Warme groeten Emma.

Mireille – 39 weken zwanger

Beste Floor, graag zou ik een afspraak willen maken. Ik ben momenteel 39 weken en 4 dagen zwanger van mijn tweede dochter en zou graag willen proberen de bevalling op te wekken. Bij mijn eerste dochter ben ik met 42 weken ingeleid, wat nogal traumatisch is verlopen… De gynaecoloog heeft aangegeven dat de kans zeer groot is dat inleiden dit keer weer nodig is, iets wat ik liever zou willen voorkomen. Wat zijn de mogelijkheden?
Na de eerste behandeling ontstonden er binnen een uur na de behandeling harde buiken en het gevoel van weeën maar het zette nog niet door. Daarom heeft Mireille uiteindelijk twee reflexologie behandelingen ontvangen. Vijf dagen later ontving ik een reactie:
Hoi Floor, ik wilde je even laten weten dat gisteren onze dochter Francesca is geboren! Alles is goed gegaan en ik ben gewoon op de natuurlijke manier bevallen. Heel erg bedankt voor alles en wie weet tot ziens!

Annemijn – 40 weken en 4 dagen zwanger

Hi Floor, even een kort berichtje om je te laten weten dat ons dochtertje Sophia geboren is! Geloof het of niet, maar mijn vliezen braken
donderdagavond na jouw behandeling – uiteindelijk is ze zaterdagochtend 16 juli geboren. Het is allemaal helaas niet van een leien dakje gegaan en we moesten lang in het ziekenhuis blijven, maar sinds woensdag zijn we lekker thuis en doet Sophia het hartstikke goed.

Esther – 38 weken zwanger

Voor iedereen een aanrader om hoogzwanger voetreflex massage te doen! Erg ontspannend, rustgevend en pijn verlichtend! Ik was nog nooit geweest dus ging er “blanco” naar toe! Ik heb de dagen na de massage veel meer rust in me gehad, kon veel beter slapen, minder stoelgang problemen en had meer energie!
Floor nam echt de tijd voor me, was oprecht geïnteresseerd in me en ik voelde me erg op mijn gemak bij haar! Zeer professioneel. Ik ga zeker met 39 weken nog eens!

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap hoe werkt dat?

De massage vindt plaats op een massagetafel. Meestal lig je aan het begin van de zwangerschap nog plat op de tafel en heb ik ondersteuning aanwezig voor bepaalde gebieden zoals je hoofd en knieën. Maar als je hoogzwanger bent kan het ook fijn zijn om wat meer rechtop te zitten op een massage tafel, dit is ook mogelijk, de tafel is elektrisch en kan in een handomdraai omhoog. De massage die ik toepas vind plaats vanaf de knieën tot aan de onderkant van de voet.