Te gast: de gezichtsreflexoloog Lisette Tiggelaven

Lone Sorensensistem

Een tijdje terug heb ik een tipje van de sluier geproefd hoe een gezichtsreflexologie behandeling voelt en ik was meteen verkocht. Niet alleen om het effect wat de 15 minuten durende versie met me deed maar mede ook door de geoefende handen van Lisette Tiggelaven. Zij is een reflexoloog en heeft in Amersfoort haar Reflexologiepraktijk Lisette.
gezichtsreflexologie fotobron: http://www.emmalonsdalereflexology.com/

De speciale gezichtsmassage stimuleert o.a. het herstel van de huid in het gezicht, wat ervoor zorgt dat de huid meer gaat stralen. Er wordt wel eens gezegd dat de huid uitstraalt hoe de hersenen zich voelen. Dan kun je wel begrijpen wat voor werking de massage ook op de geest heeft.

Special Guest

Na die 10 minuten wist ik al gelijk dat ik zelf ook een behandeling zou willen van minstens een uur, onder het mom ‘een therapeut dient ook goed voor zichzelf te zorgen’.  Dus heb ik Lisette gevraagd om langs te komen in de praktijk en daar behandelingen te geven. Ik ben blij dat ze op de uitnodiging is in gegaan en de eerste dag staat al gepland op maandag 29 februari 2016.

Verder wil ik graag weten hoe Lisette  in het vak van de reflexoloog is gerold. In dit artikel vertelt ze ons meer over zichzelf en de gezichstreflexologie.
lisette-tiggelaven

Wat wil ik later worden als ik groot ben?

Eigenlijk liep ik vanuit twee paden richting reflexologie.
Ik wilde rond mijn 40ste eindelijk wel eens weten ‘wat ik wil ik worden als ik later groot ben?’. Tot dan toe had ik verschillende dingen gestudeerd, verschillende banen gehad – leuk en minder leuk – maar ik had mijn passie nog niet ontdekt. Ik ben voorzichtig gaan zoeken wat bij mij past door middel van verschillende cursussen en seminars over persoonlijke ontwikkeling. Kortom: ik was op zoek naar wat anders. Nog niet heel erg actief, maar toch.

Maar 4 behandelingen

Een goede bekende van mij was net met de opleiding voetreflexologie begonnen en zocht mensen die zij kon masseren en behandelen om ervaring op te doen. Zij vroeg mij of zij samen met mij mocht kijken of er vooruitgang geboekt kon worden met mijn tenniselleboog die maar niet wilde genezen. Na anderhalf jaar met tussenpozen bij de fysio te zijn behandeld en zonder blijvend resultaat was ik van mening: baat het niet dan schaadt het niet. Dan is zij geholpen en ik wellicht ook.
Wat bleek: na 3 of 4 behandelingen waren mijn klachten verdwenen en zijn ook niet meer terug gekomen. Positief dus.

Zoon

Tijdens de behandelingen spraken wij ook over de problematiek van onze jongste zoon.
Hij was gediagnostiseerd met een ASS (autisme spectrum stoornis) en volgde speciaal onderwijs. Op enig moment liep hij zodanig vast dat hij in een depressie raakte. Naast wat fysieke klachten had hij ook de nodige mentale en emotionele hobbels.
Ze gaf aan dat zij hem wellicht ook wel kon helpen. Met toestemming van onze zoon, is zij hem ook gaan behandelen en dat heeft tot wonderbaarlijke veranderingen in zijn leven geleid.

Gezichtsreflexologie

Daarna is mijn kennis de opleiding gezichtsreflexologie gaan doen en was ik uiteraard weer bereid om proefpersoon te zijn. Tijdens mijn eerste behandeling ben ik in slaap gevallen en daarna was ik heel ontspannen (verder weet ik er niet meer zoveel van ;)). Ze heeft mij op vele momenten met kleinere en grotere klachten geholpen. Zowel op fysiek als op mentaal en emotioneel niveau.

Net als bij voetreflexologie werkt gezichtsreflexologie o.a. met de meridianen en de energie die hier doorheen stroomt. Maar gezichtsrefexologie doet meer: het werkt direct op het centrale zenuwstelsel. Door het masseren van de zones in het gezicht gaan er direct impulsen naar de hersenen, die het op hun beurt weer doorzenden naar het betreffende orgaan in het lichaam.

Lone Sorensensistem fotobron: http://www.felicityreflexology.co.uk/

Gezichtsreflexologie behandeling

Behandeling via gezichtsreflextherapie bestaat uit manuele stimulatie en massage van punten en zones in het gezicht. Net als bij voetreflexzonetherapie wordt eerst onderzoek gedaan. Gevonden verstoringen worden behandeld tijdens de zogenaamde basisbehandeling. Vanuit de bevindingen tijdens de basisbehandeling wordt extra behandeld d.m.v. diverse combinaties vanuit de meridiaan theorie en vijf-elementenleer en kennis van Oosterse theorieën.

Verwondering

Na afronding van haar opleiding is de kennis workshops ontspannende voetmassages gaan geven en ze wist mij te prikkelen hieraan mee te doen. Na de eerste avond in de serie van 3 was ik al helemaal enthousiast: ik wist wat voetreflexologie kon doen, maar dat ik het zelf ook kon en daarmee ook anderen kon helpen vond ik geweldig.
Ik keek regelmatig naar mijn handen en kwam dan in verwondering: ‘wat kan ik allemaal wel niet betekenen met alleen mijn handen als gereedschap en wat olie, naast wie ik ben kan ik zo ondersteuning bieden bij vele klachten aan anderen’. Dat wilde ik ook.

Lone Sorensensistem

Omdat ik een volle baan had op dat moment en geen tijd vrij kon maken voor de vele lesuren van de voetreflex, koos ik ervoor eerst de opleiding gezichtsreflexologie volgens het Lone Sorensensistem te gaan volgen. Dat kostte minder tijd en was financieel haalbaar. Na het behalen van mijn diploma in de gezichtsreflexologie ben ik doorgestroomd naar een opleiding voetreflexologie. Die heb ik bij twee instituten gevolgd, bij de School voor de voetreflexologie en bij Total Health. In 2015 heb ik dat afgerond samen met een HBO medische basiskennis.

Zelfgenezend vermogen

Na mijn afstuderen op de School voor de voetreflexologie ben ik officieel met mijn praktijk Reflexologiepraktijk Lisette, zorgen voor jezelf, gestart. Naarmate de tijd verstreek en mijn ervaring toenam, heb ik me verder gespecialiseerd. Dat heeft ertoe geleid dat ik me nu voornamelijk richt op mensen met rugklachten, vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschapsklachten, baby-reflex, vrouwenklachten (van menstruatieklachten, tot menopauzeklachten) en oncologiereflex.
Mijn missie is om de mensen die mijn praktijk bezoeken te helpen hun eigen gezondheid weer in de hand te nemen en het lichaam aan te sporen (weer) gebruik te gaan maken van het zelfgenezend vermogen. Dit doe ik door mijn massages, maar ook in de gesprekken rondom de behandelingen (waar bewustwording van wat er aan de hand is een belangrijke rol speelt), regelmatig geef ik huiswerk mee en vaak ook aanvullend advies.
Ik geniet van mijn vak en elke behandeling is een cadeautje om te mogen uitpakken. Ik verwonder me dagelijks over wat er mogelijk is met en in mijn vak en ben dankbaar voor de mensen die op mijn pad komen.

Met warme groeten
Lisette Tiggelaven

Wil je een behandeling voor jezelf reserveren op 29 februari, stuur dan een mail naar info@floortuinstra.nl.