Speltboterkoek en kamille thee

speltboterkoek-kamillethee-floor-tuinstra

Speltboterkoek & kamille thee tijdens de babyreflexologie

Voor mijn babyreflexologie cursus maak ik altijd iets lekkers voor de moeders en vaders. De meesten ruiken de geur al op straat als er iets in de oven staat nog voor ze binnen zijn. Ik had vandaag speltboterkoek op het menu staan. Eén stukje vult behoorlijk maar een tweede stukje ging er ook nog wel bij.speltboterkoek-kamillethee-floor-tuinstra

Ingrediënten
250 gram speltbloem
200 gram suiker
200 gram roomboter
8 gram vanillesuiker
2 eieren
snufje zout

Gebruik een boterkoekvorm of een springvorm van 24 of 26 centimeter.

Bereiding
Mix de boter en beide soorten suiker in een kom. Voeg 1 ei en het snufje zout toe. Als laatst voeg je de bloem toe, meng dit goed door het deeg heen.

Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm. Bestrijk het deeg met een 1 geklopt ei en maak een motief in de koek met een vork. Het teveel aan geklopt ei kun je eraf halen anders krijg je harde stukjes op de bovenkant van je boterkoek.

Bak de boterkoek in 25 minuten goudbruin op 170 graden.

Laat de speltboterkoek afkoelen en snij eraf waar je zin in hebt. Serveer met een kopje verse kamille thee.