Cursus Babyreflexologie voor ouders

Babyreflexologie voor baby’s en peuters

Leer hoe je reflexologie kan geven aan jouw eigen baby in 2 opeenvolgende workshops van 1 uur.

babyreflexologie
Babyreflex cursus voor ouders

Babyreflexologie, een handig hulpmiddel bij krampjes en slaapproblemen

Babyreflexologie is een zachte stijl van reflexologie die wordt toegepast op baby’s van 4 weken tot peuters van 3 jaar. De technieken gaan een leven lang mee en zijn een handig hulpmiddel om je baby te kalmeren, krampjes te verlichten en een gezond slaappatroon te bevorderen.

Babyreflexologie is een leuke, natuurlijke manier om je baby te behandelen en om een liefdevolle band te bevorderen. Het biedt alle voordelen van een niet-invasieve en medicijnvrije natuurlijke therapie. De gebruikte technieken hebben tot doel het immuunsysteem te versterken evenals krampjes, lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, en kinderziektes zoals oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes te verlichten.

Deze verzachtende vorm van massage met behulp van de vingertoppen en druk van de duim, is speciaal gemaakt voor ouders om aan hun baby’s op hun voeten, en aan peuters op hun handen te geven. Ouders kunnen de behandeling aan de behoeften van hun eigen kind aanpassen.

Babyreflexologie opzet van de cursus

De babyreflexologie cursus loopt gedurende drie opeenvolgende weken. Elke workshop duurt een uur. In deze workshops leer je eenvoudige reflexologie technieken te gebruiken op jouw eigen baby.
Iedere workshop heeft bepaalde thema’s:
Voeding en spijsvertering (bijvoorbeeld krampjes)
Slapen en geborgenheid (kalmerend)
Algemeen Welzijn ( kinderziektes , neus / keel , insectenbeten)
De deelnemers van de cursus leren de reflexologie technieken op hun eigen baby en/of op kunststof voeten.
Elke workshop is praktisch, waardoor ouders echte hands on ervaring krijgen.
Er is geen apparatuur of ervaring nodig om reflexologie toe te passen op jouw kind.

Waar worden de workshops voor babyreflexologie gehouden?

De workshops kunnen in een groep gevolgd worden in het Haags Yogacentrum of op een door jou gewenste locatie bij een minimum van 4 deelnemers.

Wat zijn de kosten van een cursus babyreflexologie?

  • De prijs per cursus is € 55,-. Dit omvat 2 keer een workshop van 1 uur, een handleiding en een voetenkaartje voor in je portemonnee zodat je altijd kan terugkijken.
  • De prijs per cursus voor een combinatie van babymassage en babyreflexologie van 7 lessen kost € 135,-.

Wil je een sterkere band tussen jou en je baby?

Heeft jouw baby of kindje last van krampjes, constipatie, astma, krijgt hij/zij tandjes of is je baby meestal onrustig?
Het geven van reflexologie aan jouw baby kan helpen om je baby te ontspannen, te kalmeren en het verbetert de gezondheid.
Studies hebben aangetoond dat baby’s en jonge kinderen ongelooflijk snel reageren op reflexologie. Omdat baby’s ervan houden dat hun voeten worden aangeraakt, is het een heerlijke manier om ze te kalmeren.
Stel je voor; een rustgevende behandeling die slechts een minuut of twee tot hooguit 5 minuten duurt, die overal kan worden toegepast, in de supermarkt, in een restaurant, thuis.